Pui umplut cu lamaie

de Sim0na in Pui, 3 Mar 2012 | 3366 vizualizari

 

Multumesc Laurei Adamache ptr inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 1,4 kg
  • 2 lamai
  • 1 pahar vin alb
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu lamaie:

Am pregatit puiul curatandu-l bine, taindu-i varful aripilor. L-am uns cu ulei de masline si prin interior si exterior, presarand sare si piper.

Una dintre lamai am spalat-o bine, am intepat-o cu o tepusa de frigarui si am introdus-o in pui. Copanele le-am prins in pielea, dar ptr ca mi se parea ca nu stau strans, am infipt batul de frigaruie.

Am pregatit un amestec de ulei de masline, vin alb, sucul de la o lamaie si condimentele, si am adaugat peste pui. Untul l-am taiat bucati si l-am pus deasupra puiului.

Am bagat puiul la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 1 ora jumatate, intorcandu-l din cand in cand. Am marit temperatura la 220 grade si am mai lasat inca o ora.

Am servit puiul cu cartofi prajiti taiati in bucati mari si salata de varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Laly 1

04.03.2012, 20:15

Ce bun trebuie sa fie

Sim0na 1

05.03.2012, 07:54

Va invit pe toate la masa! Pupici tuturor si multumesc ptr aprecieri!

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:36

bun bun

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ficat si ciuperci la cuptor